Gure produktuak
Hona hemen Donostialdean bilatu daitezken eskaintza gastronomikoaren zertzeladak.
Gure baratzetatik
Tradizioari jarraituz ekoiztutako garaiko produktuak
Zapore guzitarekin, nutrizio ezaugarri guztiekin.
Ezagutu behar dituzu Astigarragako illarrak, Aginako piperrak, edo Donostialdeako tomateak.
Gure mendietatik
- Betizua, erdi basati bizi den bertako behi arraza
- Arkumea- antxumea
- Artzai Gazta eta Idiazabal Jatorri deitura duen gazta.
- Perretxikuak eta garaiko onttoak
- Eztia
Azokak
Ohiko azoka eguna, hilabeteroko 2. larunbatean Hernanin, bertan inguruko baserritarrek zuzenean saltzen dituzte garaian garaiko produktoak.
Aginagako txitxardinak
Txitxardina angilaren umea da. Oria ibai bazterrean hartzen da aspalditik; oso preziatuak dira eta kutixia da egun berezietarako.
Nekazaritza ekologikoa
Bertako ekoizle askok hartu dute erabakia ekologikoki ekoizteko eta ingurua nahiz osasuna errespetuz hartzeko. Kontsumo talde asko daude ere.
Hernaniko Karabeleko etxaldeak nekazaritza ekologikoa sustatzen du .
Bertan bistita gidatuak antolatzen dituzte etxaldearen funtzionamendua eta barazkien ezaugarriak ezagutarazteko
Jardunaldi gastronomikoak
Txotx irekiera (Astigarraga-Hernani)
Illarraren astea (Astigarraga)
Sagardo egunak
(Usurbil, Astigarraga, Hernani)
Sagar Uzta (Astigarraga)
Semana Gastronómica (Lasarte-Oria)
Bakailao Astea (Hernani)
Erle Eguna (Usurbil)
Santo Tomás eguna (Usurbil)
Artzai Gazta eta Idiazabal Jatorri Deitura duen gazta
Euskal artzaien gazta da, ardi latxaren esne gordinarekin egindakoa, gure arbasoek artzantza ulertzen zuten modura. Behin dastatzen baduzu, ziur egon ez dela azkeneko aldia izango.
Gure eskualdean egiten dira Artzai Gazta eta Idiazabal jatorri deitura duten gazta batzuk eta bat ekoizpen ekologikoan.
Gaztategi horietara bisita gidatuak egin daitezke, eta bertan ikusi gazta egiteko jarraitzen diren pausoak urratsez urrats: artaldearen elikadura lehenik, ondoren ardiak jetzitzea, eta amaieran, gaztandegian gazta egitea.