Txotx 2020
Hasi da sagardotegi denboraldia,
eta horrekin gure “sagardotegiak” eta herriak galaz janzten dira, errespetuz gozatu nahi duten bisitariei harrera egiteko.
Urtarrilak 10.
Bereziartua sagardotegiak 150 urte bete ditu
Urtarrilak 11.
Denboraldi hasiera Usurbilgo Saizar sagardotegian
Urtarrilak 14
Denboraldiaren irekiera Petritegi sagardotegian
Urtarrilak 15.
Denboraldiaren hasiera Alorrenea sagardotegian
Urtarrilak 17
Denboraldiaren hasiera Rezola Sagadotegian
Urtarrilak 17
Denboraldiaren hasiera Gurutzeta Sagadotegian
Urtarrilak 19
Denboraldiaren irekiera Larrarte sagardotegian
Urtarrilak 25
Denboraldiaren irekiera Altzueta sagardotegian
Urtarrila eta maiatza bitartean, 800.000 bisitari hurbiltzen dira urtero Euskal Herriko “sagardotegietara”. Horrelako gertaera batek oso eragin positiboa du tokiko ekonomian.
2019ko uzta
Aurten udaberria eguzkitsua izan da, eta horrek sagarrondoaren loraldia erraztu du, ondorioz, uzta oparoa eta kalitatezkoa izan da.
12,2 milioi litro sagardo ekoitzi dira Euskal Herri osoan, eta horietatik 11,3 milioi litro Gipuzkoakoan ekoiztu dira.
Urriko tenperatura epelek mesede egin diote hartzidura azkarrari.
Hau denaren eraginez, 2019ko uztak ezaugarri hauek ditu:
- Lurrina, intentsitate handikoa
- Egitura eta gorputz handia
- Karboniko fina duen sagardoa
- Freskotasun handia duen sagardoa
- Alkohol-graduazio txikiagoa duen sagardoa
bertoko sagarra
Bertoko sagarraren aldeko apustu garbia egiten ari dira, eta horrekin kalitate eta nortasun propio handiko sagardoa lortzen.
Bertako sagarra landatzeak baserriko ekoizpenari berreskuratzea eta errentagarritasuna ateratzea dakar.
Informazio gehiago: Sagardo routee y Sagardoaren lurraldea